Nieuwjaarsboodschap 2016

Goedemorgen alle dierliefhebbers,

Is alles goed met je viervoeters? Hebben ze het vuurwerkspektakel van gisteravond overleefd? Wij hopen van harte dat de tips om je huisdieren te beschermen in december 2015 goed van toepassing waren.

In 2016 gaan we alle moeite doen om de compassie en empathie te vergroten bij Surinamers. Je hebt gemerkt dat we na lang weer onze website hebben opgepakt. Je zal dus regelmatig (en dat beloven we plechtig) berichten en meldingen ontvangen via dit medium. Ook wij hebben goede voornemens!

Empathie betekent inlevingsvermogen of medeleven. Voor ons, betekent dit je een voorstelling maken van hoe dieren, in deze, gedumpte of zwerfdieren, overleven. We hebben geen exacte cijfers van meldingen maar het is nog te veel. Compassie heeft min of meer dezelfde betekenis. Meedogendheid, medelijden, je ontfermen over enzovoort. Je begrijpt intussen wat we bedoelen!

Op simpele manieren kunnen wij elkaar wijzen op correcte handelingen en gedragingen naar onze huisdieren toe. Een voorbeeld is de buren op attent maken dat de hond niet de hele dag aan de ketting hoeft. Ook uitleggen dat ze daardoor juist het vluchten stimuleren. Het slaan van honden is daar ook een voorbeeld van, dat wanneer je dat signaleert, dat je dat aangeeft bij de politie, meldt bij instanties die daar iets aan kunnen doen. Als honden aan je vuilnisbak komen wil dat niet zeggen dat bewust ‘stout’ en ‘lastig’ zijn maar dat ze honger hebben en op zoek zijn naar voedsel. Geef in het uiterste geval restjes, maar als het enigszins kan koop een zakje hondenvoer. Wees voorzichtig dat je geen voedsel geeft dat hen zou kunnen schaden.

Zo zullen we dit jaar allerlei tips en nieuwtjes delen over hóe je met jouw huisdieren om kan gaan. Natuurlijk verwijzen we door naar de dierenartsen voor het beste advies in geval van ziekte of ongeluk. We gaan en we moéten de zorg nu echt samen nemen en niet aan de enkele dierenwelzijnsorganisaties overlaten. In het vorig artikel hebben we uitgelegd wat de omstandigheden zijn. We hopen dan ook dat je daar begrip (empathie)voor hebt.

Deel zoveel mogelijk de berichten die we via Facebook verspreiden. We komen er zeker wel! We melden al onze activiteiten in verband met sterilisatiecampagnes en acties om dierenleed tegen te gaan. Registreer je op de nieuwsbrief en ontvang in je mailbox alle meldingen. Bedankt alvast!

Een prachtig jaar voor jou en je viervoetige familieleden!

 

Stichting Henk Abrahams

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s